Menüpontok

Szűréstechnikai hírek, projektek

Robbanás biztos szűrőegység

Robbanás biztos szűrőegység

Gyártó és kivitelező mérnöki iroda felkérésére egy aroma gyártó cég gyártó csarnokába szállítottunk ATEX direktívának megfelelő berendezést.

Keretes prés telepítés

Keretes prés telepítés

Üveggyártó partnerünk keretes szűrőprése a magas savterhelés miatt tönkrement, felújítani már nem lehetett, így kerültünk kapcsolatba velük. A folyamat során az üveg teljes megmunkáláson esik át edzés előtt: csiszolás, fúrás, kivágások. A hőkezelés után dekorációt, felületi savkezelést lehet rá vinni az üveg felületére egyedi technológiával különböző design tervezések szerint.

Ipari szennyvíz szűrés

Ipari szennyvíz szűrés

Feladatként kaptuk, lakkok és oldószeres festékek leválasztó helyiségeiben elhelyezett vizes filterek szűrővízének, olyan megengedett határértékre történő szűrését, ami már a tisztított mosófolyadék csatornába ereszthetőségét eredményezi.

A robbanás biztos porszívó szénpor elszíváshoz

A robbanás biztos porszívó szénpor elszíváshoz

Cégünket egy világhírű gyógyszergyár kereste meg, gyógyszertári forgalomba kerülő finom szénporadagoláskor fellépő kiporzás miatt. A megoldást egy porrobbanás ellen kifejlesztett robbanás biztos porszívó jelentette, amelyre elszívó kart erősítettünk.

Gázmosó berendezés telepítése

Gázmosó berendezés telepítése

Cégünket egy vörös és sárgaréz termékek előállításával foglalkozó cég kereste meg, ahol ezeket a termékeket egy úgynevezett rázó-mosó berendezéssel, savak és lúgok hozzáadásával zsírtalanítják. A rázó-mosó berendezések mosóprogramokat használnak a lúgot és a savat különböző mértékben adagolják, ezért a párolgó közeg kémhatása nehezen határozható meg.

Elektrosztatikus leválasztó csere

Elektrosztatikus leválasztó csere

Hazánk egyik legnagyobb autóipari gyárában, cseréltünk elektrosztatikus olajköd leválasztókat.

Folyadékszűrő zsákok gyártása

Folyadékszűrő zsákok gyártása

A folyadékszűrő zsákok alkalmazása sokrétű, kialakításuk a szűrendő anyagtól függ. Használhatóak többek között magas viszkozitású anyagok, szénhidrogének, szaganyaggal terhelt szennyvizek és olaj szűrésére. A savas és lúgos kémhatást is elviselik. Anyagukat tekintve lehetnek poliészter, polipropilén, nejlon vagy szénszálasak, egy vagy több rétegűek. A szűrési finomságot a szövetek elhelyezkedése biztosítja, melyek mikrométeres szűrést tesznek lehetővé.

Ipari porzsákok gyártása

Ipari porzsákok gyártása

Az egyik legszélesebb körben elterjedt szűréstechnikai technológia az ipari porleválasztás, a porszűrés. Számtalan iparágban a faipartól a cukoriparon át az elektronikai iparig találkozhatunk különböző méretű és kialakítású porleválasztókkal, amely a gyártási folyamatoknál keletkező poros levegő, gázok megszűrésével akadályozzák meg, hogy azok a szabad környezeti levegőbe jussanak, illetve a dolgozókra a magas porkoncentráció által egészségügyi veszélyt jelenthessenek.

Csiszolatpor elszívás

Csiszolatpor elszívás

Cserépkályha és kandalló gyártással foglalkozó partnerünk kért fel minket a porleválasztás megoldására.

Iszapmentesítés műtrágya gyárban

Iszapmentesítés műtrágya gyárban

Partnerünk egy orosz tulajdonú műtrágyákat és növényi tápanyagokat gyártó cég, termékeinek előállítása során nagy mennyiségű foszforral és fémsókkal szennyezett vizet állít elő, ami gyártósori berendezések tisztításakor és reakciók melléktermékeként keletkezik.

Axiál ventilátor telepítés

Axiál ventilátor telepítés

Partnerünk azzal a kéréssel keresett meg bennünket, hogy az üzemszerű működés közben berendezéseik nagy hő terheléssel működnek, ami főleg az amúgy is egyre melegebb nyári időszakban elviselhetetlenné teszi az üzemi hőmérsékletet és megterheli az ott dolgozókat.

Kölni kiállítás

Kölni kiállítás

Idén is Kölnben kapott helyett a kétévente megrendezendő Filtech kiállítás és vásár, ami az ipari leválasztás technológia legnagyobb rendezvénye, ahova a szűréstechnológia szinte minden szegmenséből érkeztek kiállítók.

Lepuffogtató rendszer telepítés

Lepuffogtató rendszer telepítés

Korábbi közös munkánk, amiről Porleválasztó felújítás címen már korábban beszámoltunk,  predesztinált bennünket ennek a feladatnak a megoldására is. Egy meglévő rendszeren kellett felújításokat eszközölni. Új Jet-pulse rendszer kiépítésével, amely sűrített levegős puffer tartályt, mágnes szelepeket, és villamos vezérlőegységet foglal magába, a szűrőzsákokat szonáris hullámokkal tudjuk megtisztítani, ezzel növelve a berendezés szívóerejét.

Keretes prés sósav semlegesítéshez

Keretes prés sósav semlegesítéshez

A sósavat a  vegyiparban reagensként használják olyan anyagok tömegtermelése során, mint a vinil-klorid (melyből PVC-t állítanak elő), valamint a metilén-difenil-diizocianát (MDI) és toluol-diizocianát (TDI) – utóbbiak a poliuretán gyártásának alapanyagai.

Pulse-Jet rendszer felújítása

Pulse-Jet rendszer felújítása

Hazánk egyik legnagyobb takarmányokat előállító üzeme azzal a kéréssel keresett meg bennünket, hogy a vitamin és nyomelem adagoló rendszer szállítórendszerének ciklonjaiban, a régi elavult és részben működésképtelen elemeket cseréljük le egy modernebb technológiára.

Fém csiszolatpor elszívás

Fém csiszolatpor elszívás

Társaságunk az Indufil Hungária Kft. felkérést kapott, egy vasúti tengelyek felújításával foglalkozó üzem területén található tengelycsiszoló gép által leforgácsolt, fém és festék darabkák technológiai elszívásának megoldására.

Porleválasztó felújítás

Porleválasztó felújítás

A hazai piacon is ismert téglaipari gyártással foglalkozó cég felkért bennünket, hogy a meglévő elavult leválasztó berendezésüket újítsuk fel korszerű technológiai elemekkel.

Szénszál megmunkálás technológia elszívása

Szénszál megmunkálás technológia elszívása

Cégünk felkérést kapott szénszál technológiával foglalkozó partnerünktől, olyan technológiai elszívás megtervezésére és kivitelezésére, ami a szénszálak hosszanti vágása során keletkező műgyanta és elemi szálak leválasztására alkalmas.

Utószűrő telepítés

Utószűrő telepítés

Társaságunk felkérést kapott bizonyos létesítményi igények felmérésére. Az esetek többségében a légtechnikai berendezéseket helyesen tervezik meg, a szűrési feladatokat három különálló lépésben valósítják meg. Ezek az előszűrés, főszűrés és utószűrés. Az utóbbi azonban nem mindig megoldott, illetve ez a fázis, az esetek többségében kimarad a technológiából.

Mórahalmi projekt

Mórahalmi projekt

  A szerződéses feladat Mórahalom és Domaszék települések ivóvízminőség-javító beruházásához kapcsolódó FIDIC Sárga Könyv szerinti tervezői és generálkivitelezői feladatokhoz rendelt hiánypótlási munkák elvégzése volt a további települések bevonásával: Ásotthalom, Öttömös, Ruzsa, Bordány, Forráskút, Üllés és Zákányszék.

Sanofi projekt

Sanofi projekt

Cégünk 2017 tavaszán fejezte be a Sanofi-Chinoin gyógyszergyár, kétlépcsős szűrést megvalósító berendezésének telepítését. A készülék a gyógyszergyártás melléktermékeit pontosabban azok porfrakcióját hívatott eltávolítani a tisztatérből. A telepítés során beépítésre került berendezések belső térben kerültek felállításra.

Pályázati lehetőségek újratöltve

Pályázati lehetőségek újratöltve

Módosultak a szabad vállalkozási zónák, a kormány december elejével módosította, pontosabban bővítette a szabad vállalkozási zónákba sorolt települések listáját. További 122 település került bele ebbe kedvezményezett gazdasági körbe, amely települések vállalkozói a kedvező adózás mellett egyes vissza nem térítendő támogatások igénybevételére, pályázatokon való indulásra is jogosultak lettek.

Szűrőprés kendők gyártása, présszűrés

Szűrőprés kendők gyártása, présszűrés

Az ipari folyamatok, a folyadékszűrés területén számos esetben alkalmaznak szűrőpréseket, ahol szűrendő anyag fizikai hatás, présnyomás hatására engedi el a vizet, a folyadékfázist. A szűrőprések egyik legismertebb alkalmazási területe az iszapprések széles csoportja, ahol a különböző, de általában víztartalmú iszapok, szennyvíziszapok víztelenítése történik meg.

EPA, HEPA, ULPA ipari tisztatér szűrők

EPA, HEPA, ULPA ipari tisztatér szűrők

A levegő szűrés hatékonysága tekintetében közismertek a HEPA szűrők, amelyeknek első működő egységei a II. világháború idején Amerikában láttak napvilágot. Az első HEPA szűrőket az 1940-es években fejlesztették ki az Atomenergia Bizottság számára, a Manhattan Project részeként, hogy az akkor még részben ismeretlen radioaktív szennyeződéseket tudják szűrni.

Ipari szűrőzsákok, porzsákok hazai gyártásból

Ipari szűrőzsákok, porzsákok hazai gyártásból

Az iparban a leggyakrabban alkalmazott szűrő elem mind a porszűrés, porleválasztás esetén, mind a különböző folyadékszűrési feladatok esetében a szűrőzsák, amely méreteiben széles szórást mutat. Az Indufil a szűrőzsákok, porzsákok nagy részét hazai forrásból, a cégcsoporton belüli gyártásból szerzi be, biztosítva a gyors reakciót és a versenyképes árakat.

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »