Menüpontok

Sűrített levegő szűrők, szűrőbetétek, házak

sűrített levegő szűrőA sűritett levegőt ígénylő ipari folyamatokhoz a sűrített levegőt kompresszorok állítják elő és általában sűrítettlevegő hálózatokon keresztül jut el az adott megmunkálóeszközhöz, levegő felhasználóhoz. A kompresszorok pedig értelemszerűen a környezeti levegőt használják fel, amelynek tisztasága majdnem mindig messze van az ideálistól. A környezeti levegő tartalmazhat porszennyeződéseket, víz-, olaj- és oldószergőzöket, és akár gázhalmazállapotú szennyező anyagokat is.
Mindehhez hozzáadódhatnak a kompresszorokból és a csőhálózatból származó olaj, reve, gumi és fémrészecskék. Feltétlenül szükséges tehát, hogy technológiai berendezéseink megóvása, a termékek védelme, a festékbevonatok minősége, valamint egészségünk érdekében megtisztítsuk a sűrített levegőt a szennyeződésektől.

A sűrített levegő minőségét, a szűrés finomságát a DIN-ISO 8573-1 szabvány írja le, ahol a 6 kategóriába került besorolásra a levegő minősége, a sűrített levegő olajtartalma, portartlama és víztartalma alapján. Míg például az 5-ös minőségi osztály akár 25 mg/m³ olajtartalmat is megenged, addig az 1-es levegőosztály maximális megengedett olajtartalma max. 0,01 mg/m³.

sűrítettlevegő szűrőbetét

A hálózatra kerülő levegőt, miután előállította a kompresszor – kezelni/szűrni kell a megfelelő levegőminőségi-osztály elérése érdekében. A sűritettlevegős hálózatokban a sűritett levegő szűrőket szűrési finomságuk alapján osztályozzuk: elő-, olaj-, mikro-, szub mikro-, steril és aktív szenes szűrő.

A sűrítettlevegő szűrők kiválasztásánál a legfontosabb paraméterek a kapacitás(m³/h), a max. üzemi nyomás(bar) és a szűrő csatlakozásának típusa, amelyek alapvetően határozzák meg a felhasználhatóságot.

 

Sűrített levegő szűrők termékjellemzők:

Névleges kapacitás: 60 - 10,000 m³/h
Max. üzemi nyomás: 12 - 50 bar
Csatlakozó felület: 1/2", 3/8", 3/4", 1", 1 1/2", 2", 3", DN 100, DN 125, DN 150, DN 200,
Szűrési finomság:  0,01 - 3 µm


Főbb felhasználási terület:

» festékipar
» felületkezelés
» autóipar
» gépipar
» fa és bútoripar
» műanyagipar
» mindenhol, ahol sűrített levegő szükséges

Az Indufil teljes választékot kínál sűrítettlevegő szűrőkből, szűrőbetétekből. A választék az egyszerű vízleválasztó ciklonoktól a steril, csíramentes levegőt biztosító szűrőkig a teljes palettát lefedi. Kínálunk még szűrőelemeket a következő szűrőtipusokhoz: Donaldson, Atlas Copco, Domnick Hunter, Zander, Walker, Airfi lter Engineering, Hiross, OMI, Kaeser, Boge, Compair, Almig, Alup, Knocks, SMC és szűrőházakat Donaldson, Domnick Hunter szűrőkhoz.

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »