Menüpontok

Iszapmentesítés műtrágya gyárban

Partnerünk egy orosz tulajdonú műtrágyákat és növényi tápanyagokat gyártó cég, termékeinek előállítása során nagy mennyiségű foszforral és fémsókkal szennyezett vizet állít elő, ami gyártósori berendezések tisztításakor és reakciók melléktermékeként keletkezik.

 

Ezeket a szennyeződéseket közvetlenül nem engedhetik bele a szennyvízrendszerbe. A nagy mennyiségű szilárd alkotóelem pedig eliszaposítja a tároló vizét. Ennek az iszaptartalomnak a leválasztására ajánlottunk számukra keretes prést.

 

A feladatot nagyban nehezíti, hogy az iszap összetétele nem homogén és összetétele folyamatosan változik, ami a prés áteresztő képességét is befolyásolja. Abszolút megoldás ebben az esetben nem adható. A préslapok nyomásváltozásával sajnos ez nem szabályozható. Jelenleg is tesztek folynak a megfelelő áteresztőképességű szűrőmédia kiválasztására. Az általunk képviselt megoldás szerint a tesztben legjobban szereplő szűrőkendőkből minden esetre egy-egy teljes garnitúrát ajánlanánk, így a médiát lehetne cserélni a szűrési követelményeknek megfelelően.

További segítséget jelentene, a partner cégünk által bevizsgált és tesztelt iszap pelyhesítése. Ebben az esetben egy köbös tartályt fel kell tölteni és az adekvát flokkuáló szert állandó keverés mellett meghatározott ppm mennyiségben hozzáadagolni, amíg a pelyhesedés meg nem indul. Túlkeverni sem szabad, mert a kialakult pelyheket összetörhetjük. A pelyhesített anyagot a présbe szivattyúzhatjuk, így az egymáshoz tapadt iszaprészecskéket könnyebben kiválaszthatjuk a folyadékáramból, a szűrés gyorsabban lezajlik, a keletkező iszappogácsák jobban összeállnak, szárazabbá, könnyebben kezelhetővé válnak. Ezeket a polyelektrolitokat folyékony és szilárd formában is alkalmazhatjuk, a szilárd zsákos kiszerelésű anyagokat azonban hozzáadás előtt fel kell oldani, ez egy kicsit hosszabbá teszi a procedúrát, ezért a folyékony szereket favorizáljuk.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »