Menüpontok

Lepuffogtató rendszer telepítés

Korábbi közös munkánk, amiről Porleválasztó felújítás címen már korábban beszámoltunk,  predesztinált bennünket ennek a feladatnak a megoldására is. Egy meglévő rendszeren kellett felújításokat eszközölni. Új Jet-pulse rendszer kiépítésével, amely sűrített levegős puffer tartályt, mágnes szelepeket, és villamos vezérlőegységet foglal magába, a szűrőzsákokat szonáris hullámokkal tudjuk megtisztítani, ezzel növelve a berendezés szívóerejét.

 

A kiinduló állapotban, egy jó évtizedes állás után, megpróbáltunk lelket lehelni egy kihasználatlan Root-fúvó berendezésbe. A fogaskerékházat szétszedve kiderült, hogy a régen nem használt berendezés, amit szíjhajtással forgat meg egy háromfázisú villanymotor, kisebb tisztítás és olajcsere után tökéletesen működött.
Kicseréltük a 48 db szűrőzsákot, megtisztítottuk a tisztateret és új Jet-pulse rendszerű zsáktisztítót telepítettünk a meglévő bemeneti csonkokra. A rezonancia csillapítására a szelepek és csonkok között gumiköpenyes csőrögzítést használtunk, a tartály felfogatásakor gumi tömítő szalagot alkalmaztunk. A mágnes szelepek 230V feszültséggel üzemelnek, amit egy több feszültségre (24DC,115 AC) tervezett kontroller vezérel. Ciklusonként nyolc zsákot puffant le egy szelep, így könnyen kiszámolható, hogy hat ciklusban tisztít, ami 2-3 percenként ismétlődik. A berendezést porszívóként szeretnék üzemeltetni, ezért DN 100-as gerincvezetéket építettünk ki, melyekről DN 80-as leágazási pontokon csatlakoztathatjuk a DN60-ra leszűkített elszívó csöveket. A leágazási pontok egyben a nyitást és zárást is biztosítják pillangószelepek segítségével. A nem használt ágak lezárhatóak, így az elszívási pontokon nagyobb térfogatáram és nagyobb légsebesség érhető el.

A berendezés közös megelégedettségünkre az elvárt teljesítménnyel működik. A  tesztüzemben megfelelően dolgoztak a szelepek, a szekvenciák jól elkülönültek, követhetőek voltak.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

 

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »