Menüpontok

Porleválasztó felújítás

A hazai piacon is ismert téglaipari gyártással foglalkozó cég felkért bennünket, hogy a meglévő elavult leválasztó berendezésüket újítsuk fel korszerű technológiai elemekkel.

 

Ennek kapcsán az előzetes felmérések során kiderült, hogy az eredetileg 18 patront tartalmazó szűrőházban, csak 12 szűrőpatron látja el a szűrési feladatokat, továbbá a pneumatikus szeleprendszer, ami ezeknek a patronoknak az üzemszerű működését biztosítja, elégtelenül működik. További technológiai problémaként jelentkezett a helytelen csőméretezés, ezért a rendszer nem tudta megvalósítani a megfelelő leválasztási fokot. Magas légsebesség mellett alacsony térfogatárammal működött, így a finom agyagpor felhalmozódott a csőrendszerben, ami a hatékonyságot napról-napra csökkentette.

 

Porleválasztás a téglagyárbanMegoldási javaslatunk alapján, kicseréltük a gerincvezetéket, és a leágazásokat. A porleválasztó tisztaterét kitakarítottuk, a fedőlapot szigetelőtekerccsel láttuk el. A kapacitás növelés érdekében az eddig használaton kívüli patron sort újra beillesztettük a rendszerbe, így az egy patronra eső porterhelés a 17%-al esett vissza. A pneumatikus tisztítórendszert is felújítottuk. Minden szelephez 6 patront rendeltünk egy csőrendszer segítségével. A szelepek vezérlését 24 V-os vezérlőjellel oldottuk meg. Manuális és automata opcióval beállíthatóvá vált a szelepek szekvenciális vezérlése, ahol a lepuffantás gyakoriságán túl, a szelepek egymásutániságának az idejét is szabályozni tudtuk. Ez a két érték, aminek együttes hatására kialakult a patronok tisztítási ciklusa. A lepuffantás gyakoriságának beállításakor külön figyelnünk kellett arra, hogy a rendszerbe vezetett 6 Bar-os magasnyomású levegő a szelepek nyitása után fel tudja tölteni az erre a célra kialakított puffer tartályt. Az üzemi levegőt pedig, ami a puffer tartályt feltölti víz és olajszűrővel kellett ellátni, hogy megvédje a patronokat az említett anyagoktól. Ennek hiányában a szűrőmédia telítődne, és ez nyomásnövekedéssel járhat, ami kihat a ventilátor teljesítményére és az elégtelen leválasztás során csökkenne a térfogatáram, ami a csőrendszer eltömődéséhez vezetne.

Indufil porleválasztó

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

 

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »