Menüpontok

Légbemérés, differenciál nyomás mérés

 

A technológiai elszívás három talán legfontosabb paramétere a légsebesség, a térfogatáram és a differenciál nyomás. A légsebesség optimális értékét sok tényező határozza meg. Egy technológiai elszívó berendezés általában valamilyen leválasztó egységből és az ehhez kapcsolódó csővezetékből áll össze. A légsebességet befolyásoló tényezők, a csövek átmérője, a csőidomok szöge, a leválasztandó anyag mennyisége és minősége, sűrűsége, a páratartalom, a csővezeték légtömörsége stb. A légsebesség határozza meg az elragadási sebességet is. A térfogatáram azt a levegőmennyiséget határozza meg ami egy adott csőszakaszon keresztüláramlik egységnyi idő alatt. Ez a szállítási kapacitás mérőszáma. Mértékegysége az anyag tömege vagy térfogata és az időegység hányadosa. Pl.: m3/h. A differenciál nyomás változás arra enged következtetni, hogy a leválasztó berendezés szűrőegysége megtelt. Mérése a szűrő előtti és a szűrő mögötti csőszakaszban vagy berendezésben mért nyomáskülönbségen alapszik. A szűrő telítetsége a differenciál nyomás növekedésével ellenőrizhető, ehhez bizonyos esetben egyedi indikátorokat használnak, ilyenek lehetnek az elektronikus nyomásváltozás mérők és a mechanikus Pitot-cső.

 

 

A légsebesség és a térfogatáram valamint a csőátmérő fordított illetve egyenes arányosságba állnak egymással. Könnyen belátható, hogy nagyobb átmérő esetén a légsebesség csökken a térfogatáram pedig nő. A légsebesség és térfogatáram ideális arányát az elragadási sebesség határozza meg. Hosszú csőrendszeren, tömítettség függvényében minkettő érték csökkenést mutat.

Cégünk vállalja:

  • meglévő rendszerek bemérését
  • új projektekhez tartozó mérések elvégzését
  • vizsgálati jegyzőkönyv készítését, megoldási javaslatokat ad szűrésre, leválasztásra
  • javaslatok a meglévő rendszer átalakítására

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »