Menüpontok

Ipari szűrőzsákok, porzsákok hazai gyártásból

Az iparban a leggyakrabban alkalmazott szűrő elem mind a porszűrés, porleválasztás esetén, mind a különböző folyadékszűrési feladatok esetében a szűrőzsák, amely méreteiben széles szórást mutat. Az Indufil a szűrőzsákok, porzsákok nagy részét hazai forrásból, a cégcsoporton belüli gyártásból szerzi be, biztosítva a gyors reakciót és a versenyképes árakat.

 

porzsák, szűrőzsák kínálatA cégcsoport ezirányú kapacitása a hazai szűrőzsákgyártás meghatározó gyártóüzeme, 2 telephelyen részben teljesen új gyártási technológiával évi több százezer szűrőzsák és ipari porzsák készül el főként a hazai piacra, de természetesen exportra is értékesítenek. Az üzem tulajdonképpen egy nagy ipari konfekcióüzem, ahová az alapanyag tekercsben érkezik, majd a készítendő szűrők adatai, a különböző megrendelések, megrendelői igények alapján az anyagot szabják, összeállítják majd ipari varrógépek segítségével a megfelelő formában összevarrják, hasonlóan a ruházati üzemek munkafolyamataihoz. A szűrőzsák nyaka általában vagy tömítőfilces kivitelben, vagy a snap-ring rögzítéssel készül, a megrendelésnek megfelelően.

Egyes alapanyagok hegeszthetőek, így bizonyos szűrőzsákok hegesztéssel - automata hegesztő gépeken - készülnek varrás helyett. A frissen telepített porzsák hegesztőgépek magas minőséget és gyors gyárthatóságot biztosítanak.

Akár egy szűrőzsákot is

ipari varrógépeken készülnek a szűrőzsákok

A szűrőgyártó üzem megrendelésre gyárt szűrőzsákokat, akár 1 db-ot is legyártanak - felár nélkül - az elképzelhető minden méretkategóriában nagyon rövid határidővel. A gyorsaság alapja a hatalmas raktárkészlet, ahol tekercsben sorakoznak a különféle szűrőmédiák és a megrendelések függvényében szinte azonnal el is kezdődhet a gyártás, legyen szó ipari porzsákról, szűrőzsákról.

Szűrőzsákos porszűrés és a folyadékszűrés

A szűrőzsákok két legfontosabb célterülete a porszűrés és a folyadékszűrés. Porszűrésre jellemzően a faiparban, cementiparban, aszfaltgyártásnál, malomiparban, bányaiparban van szükség, míg a folyadékszűrés az autóipar, festékipar, cukoripar számos területén elengedhetetlen.

A porszűrésnél a vastagabb alapanyagokból készülnek a zsákok, a felületsúly 350 - 600 gramm/m2 között mozog, míg a folyadékszűrő zsákokhoz könnyedebb 150 - 300 gramm/m2 kiadósságú anyagokat használnak.

A szűrőzsák alapanyag a tűfilc

szűrőzsák hegesztés

A szűrőzsákok alapanyaga, a szűrő média minden esetben valamilyen tűfilc, az anyagok lehetnek: poliészter, poliakril-nitril, nomex, P84. Mivel a szűrőzsákokkal kapcsolatosan a szűrésen kívűl egyéb követelményeket is támaszthat az adott technológia, ezért további un. felületi kikészítéssel készült alapanyagokat is használnak. A különböző kikészítéseknek köszönhetően érhető el, hogy a szűrőzsák víz és olajtaszító tulajdonságokkal is rendelkezzen. De vannak antisztatikus alapanyagok a szikraképződést megakadályozandó, vagy égéskésleltető, szikraoltó tulajdonságokkal rendelkező szűrőmédiák is. Nagyon jó tulajdonságokkal bírnak a teflonnal kezelt filter médiák, a tedflon membrános szűrők könnyen tisztíthatóak és akár az 1 mikronos szűrésre is képesek.

szűrőzsák gyártás

Külön megemlítendőek a gyógyszeripar egyedi bonyolult többzsákos szűrői, ahol mind a szűrési követelmények - általában antisztatikus, teflon membrán - mind a konfekció, a szűrő kialakítása komoly kihívás néha.

Ipari szűrő zsákA gyártott szűrőzsákokra, ipari porzsákokra természetesen méretgarancia van, a normál porzsákok 120 - 200 mm átmérőben és akár 10 méteres hosszúságban készülnek, a mobilelszívok esetében természetesen az átmérők lényegesen nagyobbak.

További információk:
» ipari porzsákok
» folyadékszűrő zsákok

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »