Menüpontok

Ionizátor és kollektor tisztítás

Az elektrosztatikus leválasztók lelke az ionizátor és a kollektor. Ezek általában alumíniumból készülnek. Kialakitásukat tekintve lamellás szerkezetűek. Az eszköz működése során a beérkező légáramból elektrosztatikus feltöltéssel polarizálja a szennyező anyagok részecskéit. A koronakisülések negatív és pozitív töltéssel látják el a szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyagot.

 

A töltéssel rendelkező részecskét a kollektor (gyűjtő) lemezeihez vonza.
 
A lemezek váltakozva negatív és pozitív töltésűek, a leválasztandó szennyezőanyag a polarizáció után a lamellák ellentétes pólusú lemezein kiválik és az egység alján elhelyezett szifonba távozik. Ezt az anyagot legyen az emulzió vagy olaj finomszűrés után újra felhasználhatjuk. Az egység kapacitása csak abban az esetben tartható fenn, ha az ionizátort és kollektort időnként megtisztítjuk, ellenkező esetben idővel ráégnek a lemezekre, ez pedig egy szigetelő réteget képez, ami megakadályozza a koronakisüléseket és csökken a berendezés hatásfoka. Mivel ezek az alkatrészek tisztíthatóak cseréjükre nincs szükség, karbantartási oldalról nézve nem kell újabb betéteket beszerezni és a régit veszélyes hulladékként elszállítani. Vigyázni kell azonban, hogy a tisztítás során mechanikai sérülés ne forduljon elő, mert ha a lamellát elgörbülnek a két pólus között áthúzhat a feszültség.

 

Elektrosztatikus leválasztó kollektor egysége

Cégünk vállalja ezen elemek szakszerű tisztítását, amire több megoldással is rendelkezünk. Több konstrukció is elérhető erre. Ajánljuk, hogy az elektrosztatikus leválasztóhoz rendeljenek tartalék alkatrészként további 1-1 ionizátort és kollektort, ha a termelés nem engedi meg a párnapos leállást. Ebben az esetben cégünk elszállítja az alkatrészeket és megtisztítva visszaszállítja. Karbantartási időszakban és tervezett leállások alkalmával is megtisztíthatók az egységek. A tisztítási folyamat maximum három napot vesz igénybe, de legkevesebb egy napot.

Kérjen ajánlatot üzletkötőinktől a tisztítási feladatok elvégzésére!

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »