Menüpontok

Szekvencia váltó és lepuffogtató szelep csere

A harmincöt éve gyártott és üzembe helyezett zsákos porleválasztó rendszerek felújítását végeztük. A fém váz még használható, tömíthető volt, ezért csak a pneumatikus és elektromos részeket cseréltük ki. A leválasztó berendezések új szelepeket és szekvencia váltót kaptak.

 

A berendezések két műszakban dolgoztak, a nagy leterheltség folytán a szűrőzsákokat sűrűn kellett cserélni, mert a zsákokat tehermentesítő lepuffogtató rendszer elöregedett, a porterhelés tönkre tette az elektronikáját és ezáltal funkció nélkülivé vált.
Ezeket az egységeket cseréltük ki. Új szelepekkel helyettesítettük az elhasználódott elődöket. A szelephez egy mágnes kapcsolót illesztettünk, hogy a szekvencia váltó által kiadott vezérlőjelre, általunk meghatározott ideig, nyissa majd zárja a gumiszelepet. Az egyik esetben öt, a másik esetben négy szelepet cseréltünk. Mindkét megoldáshoz 230 V AC tápfeszültségű berendezést használtunk, beépített elektronikájának köszönhetően 24 V DC vezérlőjelet ad ki. A mágnes kapcsolókat egyenként az egységbe illesztve, szabályozhatjuk időbeliségüket. Meghatározhatjuk, mennyi idő teljen el két szelepnyitás között, és beállíthatjuk hány másodpercig maradjon nyitva a szelep.
 Mindkét esetben puffer tartályból táplálták meg a szelepeket, ezen a gyakorlaton mi sem változtattunk, mert átfolyó rendszerrel nem tudnánk elérni az 50-60 liternyi levegő mennyiséget, amit a szelep funkcionalitása megkíván. Annyit azonban változtattunk, hogy már nem állandó levegő ellátású a puffer tartály. Ésszerű takarékossági okokból levegő elzáró szelep került beszerelésre, ami az egység cellás adagolójának indításakor nyit, leállításakor zár.
A felújítást rendkívül poros környezetben kezdtük, amit az egyes berendezések tömítetlensége okozott, a lepuffogtatók behelyezése után, a cég karbantartóival eltömítettük a réseket.

 

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez
 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »