Menüpontok

Szénszál megmunkálás technológia elszívása

Cégünk felkérést kapott szénszál technológiával foglalkozó partnerünktől, olyan technológiai elszívás megtervezésére és kivitelezésére, ami a szénszálak hosszanti vágása során keletkező műgyanta és elemi szálak leválasztására alkalmas.

 

A feladatra 9000 m³/órás térfogatárammal üzemelő patronos elszívó berendezést ajánlottunk. Nyolc elszívási pont került kialakításra flexibilis elszívó karok telepítésével, amelyek tetszőleges helyre pozícionálhatóak. Mivel a jövőben két munkaállomás lesz kialakítva, ezért a tervezés során ügyelni kellett arra, hogy ezek egymástól függetlenül működve is elláthassák feladatukat. A megoldásunkat tehát automatizálási feladatokkal is ki kellett egészítenünk, ami magába foglalta az egyes munkaállomásokhoz tartozó motoros szelepek vezérlését is. A vágóberendezés indításakor jelet küld a leválasztóhoz tartozó kapcsolószekrénybe, ami elindítja a ventilátort, a sűrített levegős patrontisztító rendszert és nyitja a motoros szelepeket. A vágógép leállításakor pedig zárja a szelepeket és kikapcsolja a technológiai elszívást, a ventilátort egy perces késleltetéssel kapcsolja ki, így a csőrendszerben található szennyeződés a 14 m/s-os légsebességnek köszönhetően képes eljutni a gyűjtőtartályokig.

A berendezés kültérre lett elhelyezve, kifúvó oldala szabadtérre továbbítja a megszűrt levegőt, visszatáplálásra a csarnok méreteinek és légbeejtők meglétének köszönhetően nem került sor. A hosszirányban elvágott szénszálak rugalmasabbá teszik a belőlük kialakított szénszövetet, ami a felhasználási területek számát növeli. A leválasztott szénszálakat egy erre a célra kialakított gyűjtőtartály gyűjti össze, mikor megtelt kiürítik, bedarálják és egyéb kereskedelmi termékek előállításához adják hozzá. 

szénszál technológia elszívás

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

 

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »