Menüpontok

Keretes prés telepítés

Üveggyártó partnerünk keretes szűrőprése a magas savterhelés miatt tönkrement, felújítani már nem lehetett, így kerültünk kapcsolatba velük. A folyamat során az üveg teljes megmunkáláson esik át edzés előtt: csiszolás, fúrás, kivágások. A hőkezelés után dekorációt, felületi savkezelést lehet rá vinni az üveg felületére egyedi technológiával különböző design tervezések szerint.

 

Belső építészetben gyakran használják az edzett üvegfalat, mert ugyan lezárja a kívánt helységet, de nem töri meg a teret és a fényt. Sajátos, modern stílust kölcsönöz mind irodákban mind magánlakásokban. Színtelen és színes, mintás, savmart dekorációs, homok fújt változatban különböző vastagságokban lehet rendelni. Az edzett üvegek gyakori alkalmazása bevásárló központok, korlátok, előtetők, autószalonok illetve bárhol, ahol szükség van a biztonságra, esztétikára és a modern megjelenésre.
A savkezelés melléktermékét mésziszappal semlegesítik, a mésztejet egy erre a célra kialakított kármentesítő aknába tárolják, majd a présbe szivattyúzzák, ahol nedvességtartalmának 70%-át elveszíti. A kötött „vizet” tartalmazó pogácsák a keretek alá helyezett konténerekbe hullnak.
A szűrő 630x630-as préslapokat tartalmaz, a préslapokat úgynevezett préskendővel borítják. A szűrés „finomsága” a préskendők áteresztő képességének függvénye, amit az alapanyag sűrűsége vagy tömege határoz meg. Ezek a kendők idővel annyira telítődhetnek vagy átszakadhatnak, hogy az elvárt szűrési minőség már tarthatatlan. Ezekben az esetekben javasoljuk a préskendők cseréjét! Érdemes egy garnitúra tartalékot képezni belőle, hogy havaria esetén az azonnali csere lehetősége fennálljon. Normál esetben három-négy hét is eltelhet a megrendelés és kiszállítás között.
Ezeket a veszélyes anyag szállító megérkezéséig, az erre a célra kijelölt helyen gyűjtik. A folyamat felesleges csapadékát visszavezetik a kármentesítő aknába. A prés alkalmazása csökkenti a hulladék elszállítási költségeket, mivel az átvétel tömegalapú. A kiprésel mésziszap térfogatban és tömegében is alul marad a kiinduló állapottól.
A veszélyes anyag szállítása és megsemmisítése nagy üzlet, viszonylag kevés szolgáltató van a szektorban, egyrészt mert a magyar hulladékgazdálkodás központosítva lett az OHÜ zászlaja alatt, más részről a hazai és nemzetközi szabályozás szigorúbb rendelkezéseket vezetett be. A hulladék teljes útja végigkövethető a keletkezéstől az ártalmatlanításig. Utóbbi költségeit csökkentheti a kisebb mennyiség.
A szállítási költségek csökkenésével a berendezés megtérülése 3-5 év.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez
 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »