Menüpontok

Ipari szűrőberendezések

Az Indufil Szűréstechnika termékpalettájában alapvetően két termékvonal, az olajköd, az olajemulzió leválasztásához szükséges ipari olajköd leválasztók és a különböző méretű szálló porok hatékony és gazdaságos leválasztásához elengedhetetlen ipari porleválasztó berendezések találhatóak meg.

 

Atex-es szűrőberendezések

A robbanás biztos berendezéseket a gyártás vagy kitermelés során felszabaduló robbanóképes gázok és porok leválasztása hívta életre. Az Európai Unió egységes szabályozást, egy úgynevezett ATEX direktívát vezetett be. Ez a direktíva külön szabályozza a földfelszíni és földalatti robbanógázok elleni védelem szintjeit illetve a robbanóképes porokat. Ezenkívül zónákhoz is köti ezeknek a védelmi szinteknek a kialakítását, amelyek meghatározzák a kiválasztandó eszköz kategóriáját.

» bővebben az Atex-es szűrőberendezésekről

 

Elektrosztatikus szűrőberendezések

Elektrosztatikus szűrőket a hetvenes évek óta alkalmaznak széleskörűen, legelterjedtebb alkalmazása hidegfüst szűrés volt. A modern szűrők ezt az alapelvet vették át, vagyis a szennyezőanyagot töltéssel látják el és az az ellenkező pólus segítségével a légáramból kiválasztható. A mai ESP szűrők képesek szaganyagok, nanométeres részecskék, emulziók és olajköd leválasztására. Üzemeltetési költsége alacsony, mert alacsony áramerősséggel, de feltranszformált magas feszültséggel dolgozik. A szűrőbetétek semleges pH-jú adalékkal ultrahangos mosóban moshatóak.

» bővebben az elektrosztatikus szűrőberendezésekről

 

Ipari olajköd leválasztók

Az ipari folyamatok, az ipari megmunkálások nagy részénél a különböző olajok és emulziók használata miatt gyakran alakulhat ki olajköd, amely alatt a levegőben lebegő apró olajcseppek, vagy vegyesen olaj és vízcseppek halmazát értjük. Az olajköd egészségügyi és környezeti kockázatai miatt először elszívásra kerül, majd az elszívott levegőből az olajköd leválasztó aktív modulja eltávolítja a levegőből az olajködöt.
Az Indufil INDUFIL Hungária Kft. által forgalmazott olajköd leválasztó berendezésekkel a teljesítmény, illetve légmennyiség igények széles skálája lefedhető, legyen szó közvetlenül a megmunkáló géphez telepített helyi elszívó rendszerről, vagy központi elszívásról.

» bővebben az olajköd leválasztó berendezésekről


Ipari porleválasztók

Az iparban a legtöbb megmunkálásnál(hegesztés, fűrészelés, marás, csiszolás, köszörülés, stb.), szállítási feladatoknál, keverési feladatoknál, a magashőmérsékletű eljárások esetében és számtalan esetben keletkezik por, szálló por. A porok egy része nem igényel figyelmet a porleválasztás részéről, de a munkahely, vagy a környezet levegőjében tartósan megmaradó, lebegő porszemcsék egészségügyi, környezeti kockázatuk miatt leválasztásra, kiszűrésre kell hogy kerüljenek.

» bővebben a porleválasztó berendezésekről

 

Ipari porszívók

Az ipari porszívók felhasználási területe rendkívül nagy, az ipar szinte minden területén alkalmazható ahol időlegesen vagy kis mennyiségben történik kiporzás. Néhány példa a felhasználási területek sokaságából: Sütőipar, kemence tisztításhoz, műanyagipar, gyógyszeripar, építőanyag gyártás, homok fúvás stb. A berendezések robbanás biztos kivitelben is elérhetőek. Az igényeknek megfelelő kialakítás szerint rendelhető. Pótalkatrészek, szűrőbetétek ellátása biztosított.

» bővebben az ipari porszívókról

 

Keretes szűrőprések

A keretes préseket a borászatok hívták életre, tovább fejlesztett változatainak felépítése hasonló az eredetihez, azonban a felhasznált anyagok minősége és a szűrés finomsága megváltozott. A keretes prések alkalmazhatóak szennyvíz, magas mész vagy vastartalmú vizek szűrésére, bizonyos savak és lúgok szűrésére. A folyamat során a kereten található szűrőlapokat magas nyomással összepréselik, a szűrőlapok külső felülete préskendőkkel fedett, a szűrendő anyag szennyeződés a préskendők külső felületén fennakad, ahonnan telítettség esetén a prés nyitása után úgynevezett pogácsaként eltávolítható.

» bővebben a keretes szűrőprésekről

 

Munkaasztalok, elszívó falak

A munkaasztalok csiszolás, vágás, hegesztéskor használható nagyfelületű asztalok. Jellemzően nagy tömegűek is. Általában nincs hozzájuk rendelt elszívás, de léteznek, olyan változatai, amelyek alsó, felső vagy mindkét elszívással rendelkeznek. Ezek is feloszthatóak központi berendezésekhez köthető és egyedi motorral szerelt változatokra. Hegesztési feladatokra a munkaasztal lapját úgynevezett grillráccsal helyettesítik. Csiszoláshoz vágáshoz fa lécekkel fedik, így a munkadarab nem tud elcsúszni.

» bővebben a munkaasztalokról, elszívó falakról

 

Mobil elszívó berendezések

Mobil elszívó berendezések használata az ipari porszívókéhoz hasonló, kiegészítve a hegesztési füst elszívásával. A mobil elszívók kis légtömegre tervezett általában közepes nyomású leválasztó berendezések. Mobil elszívó berendezéseket szigetüzemű illetve munkaállomásokra bontott tevékenységekhez ajánlhatunk. Alkalmazható továbbá, olyan munkafolyamatoknál, amelyeket csak időszakosan kell elvégezni. Többek között ide sorolhatók a vágások, csiszolások, hegesztések, egyedi kisszériás festések. Jellemzően karos kivitelűek vagy elszívó ernyővel felszereltek.

» bővebben a mobil elszívó berendezésekről

 

Sűrített levegős berendezések tartozékai

A sűrített levegős rendszerek az ipar minden területén megjelennek. Ipari levegőként ismert kompresszorházakban előállított vagy egyedi kompresszorral generált 6-12 bar nyomású sűrített levegő felhasználása szintén sokrétű. Felhasználási területüket tekintve megvalósíthatják a különböző nyitó és záró szelepek vezérlését, szerszámokat működtethetnek vele, mint például a nyomatékkulcs illetve a légáram direkt felhasználásának segítségével festőpisztolyokat, szárítóberendezéseket üzemeltethetnek. Sűrített levegős rendszereket, olaj és vízszűrőket, kompresszorokat és egyéb speciális egységeket is forgalmazunk.

» bővebben a sűrített levegős berendezések tartozékairól

 

Porleválasztó szűrő ciklonok

Megkülönböztethetünk ciklonokat és szűrőciklonokat. Előbbi egy kizárólag üreges részekből álló fordított kúp, utóbbi szűrőbetéttel ellátott ciklon formájú leválasztó egység. Alapvető felépítésük hasonló, a ciklonok körátmérőjű tartályok, alul kúpos kiképzésű tartályok, amelyekbe a szennyezett levegőáram tangenciálisan érkezik be, a centrifugális erő különválasztja a levegőáramot a szilárd alkotóktól, majd azok a gyűjtőtérben leülepednek. Nagyobb mennyiség illetve egyenetlen frakció méretek tisztítását, szűrését multi ciklonokkal (több ciklon egy légáramra telepítése) vagy ciklon filterekkel oldják meg.

» bővebben a porleválasztó szűrő ciklonokról

 

Ventilátorok

A ventilátorok feladatukat tekintve a pneumatikus szállítást valósítják meg. A szívó- és nyomóoldal között nyomáskülönbséget hoznak létre így a zárt csőrendszerben nagy sebességgel tudják mozgatni a beszívott levegőt. A nagynyomású levegővel különböző frakciók szállíthatók. A por keletkezési és tárolási helye a legtöbb esetben, térben elválik egymástól, az elszívó egységtől a porleválasztókig illetve tároló helyekig levegőárammal juttatják el felületkezelés melléktermékeit. Megkülönböztetünk radiál és axiál ventilátorokat, mind felépítésükben, mint funkciójukban különböznek.

» bővebben a ventilátorokról

 

Víztisztítás

A víztisztítás témakörét két részre kell osztani, beszélhetünk ivóvíz és szennyvíz tisztításról. Mindkettő eltérő követelmény rendszerrel és hatóságilag szabályozott értékhatárokkal rendelkezik. Az ivóvíz tisztítás a szennyezettségtől függő beavatkozás az igényekhez mért eljárások alkalmazásával.

A csapvízben lévő szennyeződések három csoportra oszthatók:

  • Fizikai szennyeződések: szerves anyagok, olajok, zsírok, lebegő anyagok: homok, kolloidok, iszap.
  • Biológiai szennyeződések: baktériumok, algák, gombák, spórák, vírusok.
  • Kémiai szennyeződések: klór, magas sótartalom, növényvédő szerek maradékai, vizeletmaradványok, hormonok, nehézfémek.

Semlegesítésük történhet aktív szénnel, ozmózissal, reverz ozmózissal, UV sugárzással, vegyszer adagolással, ózonnal, nano- és mikroszűrőkkel stb.

» bővebben a víztisztításról

 

Zsákos porleválasztó berendezések

A zsákos porleválasztó berendezések felhasználása nagy porterheltségű területekre jellemző. Ezek közé sorolhatóak a kőipari, a cementipari és faipari szegmensek. A zsákos porleválasztó berendezések a mechanikus leválasztók közé tartoznak. Gravitációs ülepítést valósítanak meg. A zsákok elhelyezése a porkamrákban történik. Szemben a porleválasztó ciklonokkal, ahol a szemcsék kiválását a tangenciálisan belépő levegőáramból centrifugális erőhatás révén érjük el, itt 0,4-0,8 m/s sebességgel vezetik át a poros levegőt. A hatásfokozás érdekében terelőlapátokat, zsalukat építenek be.

» bővebben a zsákos porleválasztó berendezésekről

 

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »