Menüpontok

Utószűrő telepítés

Társaságunk felkérést kapott bizonyos létesítményi igények felmérésére. Az esetek többségében a légtechnikai berendezéseket helyesen tervezik meg, a szűrési feladatokat három különálló lépésben valósítják meg. Ezek az előszűrés, főszűrés és utószűrés. Az utóbbi azonban nem mindig megoldott, illetve ez a fázis, az esetek többségében kimarad a technológiából.

 

Ipari utószűrés optimalizálása A felmérés során kiderült, hogy a levegő visszatápláló rendszer, amely F7-es szűrőmédiával felszerelt, nincs biztosítva ennek a médiának az esetleges károsodása ellen. Ami azt jelenti, hogy a szűrőpaplan bármilyen károsodása esetén a tisztatér elszennyeződhet, így a festési eljárás során a technológiai elszívás által megszűrt levegő pótlására kialakított visszatápláló rendszer a minőségi követelményeknek nem megfelelő tisztaságú légárammal látná el a helységet. (Cégünk felkérést kapott az igényfelmérés szerinti szűrőházak megtervezésére és kivitelezésére azok helyszíni beszerelésére és beüzemelésére.)

Ennek kiküszöbölésére F9-es végszűrők telepítésére került sor. A szűrőmédiumokat szűrődobozokban helyeztük el, így megvalósítva a beáramló levegő végponti szűrését. A munkálatok a gerincvezetékről leágazó mellékágak megbontásával kezdtük. Mivel végponti szűrőről van szó ez a légbeejtő előtti rövid szakaszt jelenti. Ide építettünk be öt mechanikus szűrésre alkalmas szűrődobozt a legmagasabb leválasztási fokkal rendelkező finomszűrővel, ami 0,4µm méretű szennyeződéseket 95% ≤ Em szűrési hatékonysággal távolítja el a légáramból. EN 779 szerint bevizsgált, magas minőségű szűrőanyag, nagy szűrőfelületet biztosít, kicsi a helyigénye, a magas portároló képesség mellett hosszú élettartammal bír. A szűrőanyag önkioltó tulajdonsággal rendelkezik, a DIN 53438 szabvány szerint eleget tesz az F1 tűzállósági osztálynak. Későbbi cseréjük során gondoskodni kell az ártalmatlanításukról. Ezek a szűrők teljesen elégethetők, az égés során nem keletkeznek veszélyes klór gázok. Hulladékégetőben történő megsemmisítésük engedélyezett. A szennyezett filtereket EWC kóddal kell ellátni a tárolás idejére. Elszállításukra az erre szakosodott transzport cégek vehetők csak igénybe. Veszélyes hulladékként kezelendő és ártalmatlanításáról gondoskodni kell.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »