Menüpontok

Szűrő patronok

A modern porleválasztók, kisebb helyigényű plisszirozott felületű szűrőpatronokat használnak a szűrési feladatok egyszerű, de hatékony ellátása érdekében. A szűrő patronok alkalmazása problémamentes, cseréje a számos bejáratott rögzítési módnak köszünhetően egyszerű.

A szűrő patronok legfontosabb paramétere az átmérője és a hossza, hiszen a szűrő patron csak akkor látja el maradéktalanul a funkcióját, ha pontosan illeszkedik a porleválasztó egységbe. Szűrőpatronokat széles méretkategóriában gyártanak a szűrőgyártók, szűrőpatronok a 100 - 660 mm átmérővel 2000 mm hosszúságig érhetőek el.

A szűrőpatronok szűrőfelülete a kialakításuknak köszönhetően lényegesen nagyobb, mint például a szűrőzsákok, vagy szitazsákok esetében, a nagyobb felület pedig hatékonyabb leválasztást tesz lehetővé. A szűrés során, a szűrőbetét ellenállását a felrakódott por és maga a szűrőanyag légáteresztő képessége határozza meg. Szűrőanyagaink aktív porleválasztó felülettel rendelkeznek, portaszító vegyi kezelés és sima felületi kialakításnak köszönhetően.

A szűrőpatronoknál használt szűrőközeg cellulóz, poliészter, polipropilén illetve ezen anyagok különböző kombinációja. A szűrőpatron gyártók által felhasznált szűrőanyag minden esetben minősített. A szűrőanyag a különböző cél feladatok függvényében lehet teflonbevonatos, víz és olajtaszító, antisztatikus, tűzgátló, stb.

A szűrőpatronok esetében több csatlakozási elv is elterjedt a patron rögzítését tekintve, így a legelterjedtebb rögzítéseken - alsó és felső szerelésű körmös rögzítés, biztosítógyűrüs rögzítés, szorítókengyeles rögzítés, vonorudas rögzítés - túl további rögzítési elveken működő patronokat is kínálunk, de egyedi igények esetén is vállaljuk a szűrőpatron legyártását, vagy legyártatását.

Szűrő patronA szűrőpatronokat általában ipari területeken, de kissebb üzemekben is előszeretettel használják. Jellemzőjük, hogy felületi szűrést végeznek. Ez esetben a szennyeződés a szűrő anyag felületén lerakódik, és vagy vibrációs technológiával, vagy pedig préslevegő visszaáramoltatásával (ennek során lökésszerű hatás éri a szűrő felületet) távolítják el.
Ebből kifolyólag e patronok szűrőanyaga speciális, élettartama felhasználásuk tekintetében hosszú. A beruházási költségek szempontjából a patronos megoldás drágább a zsákostól, de kevesebb karbantartást igényel, ezért hosszútávon az üzemeltetése olcsóbb.

 

Szűrő patron termékjellemzők:

Szűrőanyag:  cellulóz, poliészter, polipropilén
Szűrőfelület: 0,1 - 20 m²
Légáteresztés: 180 - 800 m³/m²/h (200 Pa)
Átmérő tartomány:  100 - 660 mm
Méret tartomány: 200 - 2000 mm


Főbb felhasználási terület:

» felületkezelés
» felületkezelés
» autóipar
» gépipar
» fa és bútoripar

Szűrőpatronok teljes méretválasztékát kínáljuk a legspeciálisabb szűrőanyagok felhasználásával.
Kérje kollégáink segítségét, vagy kérjen ajánlatot!

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »