Menüpontok

Ipari porszívók

Az ipari porszívók szinte az összes iparágban fellelhetők, a gázok és emulziók elszívásán (specializál berendezésekkel ez is megoldható) kívül gyakorlatilag minden anyagot képesek összegyűjteni. Az ipari porszívó, ahogy neve is jelzi, kifejezetten nagyüzemi használatra készült. Az ipari porszívó elsősorban abban különbözik a normál, lakásban való takarításra szánt társától, hogy nagyobb teljesítményű, hosszabb üzemidőre képes a motorikus részek esetleges károsodása nélkül, valamint tárolókapacitása (porgyűjtő tartálya) is jóval nagyobb. Egy ipari porszívó a fentiekből adódóan egészen más mechanikus felépítésű, valamint egészen más szűrőberendezéssel készül, mint normál társai, hiszen más környezeti feltételeknek kell megfelelnie. Az ipari porszívókhoz tartoznak még a vízszívók is többek között.  Különösen sok alkalmazási területe létezik. Azokban a szektorokban, ahol nem zárt láncú a különböző anyagok szállítása ott rendkívüli előnyöket élvez. Nagymennyiségű szennyeződés eltávolítására képesek rövid időn belül, ezért hatékonyságuk kiemelkedő. Helyigénye kicsi, mobilizálható.

Ipari porszívás

Tisztaszobás rendszereknél is alkalmazható, mert különböző szűrőosztályoknak megfelelő szűrővel rendelhető. A tisztaszobás eljárásoknál kötelező a H, H+ osztály, (ez 2-5 mikronos szemcseméretet jelent) ami a tökéletesen zárt rendszer révén megvalósítható. A mellékelt képen egy tisztaszobai munkákra tervezett készülék látható. Rendelhető nemesacél borítással is. Száraz és nedves technológiákhoz is használható. Alkalmazható olaj és forgács eltávolításra.

Ipari porszívó

Alapvetően két nagyobb csoportra osztható, ezen belül a fix kialakítású központi elszívó és a mobil elszívó. A központi kialakítású rendszereket azokhoz a munkafolyamatokhoz ajánljuk, amelyek bizonyos mértékig helyhez kötöttek, napi állandósággal keletkezik tisztítandó felület, például élelmiszeripari cégeknél, ahol alapanyagokat vagy adalékanyagokat kell adagolni a technológia során. A központi rendszerű és a mobil készülékek is kiegészíthetők különböző egységekkel. Mindkettőhöz porleválasztó ciklon vagy csille integrálható, így a porszívó üzemideje kitolható, mert kevesebb ürítést igényel. Elszívó karokkal felszerelt változataikkal hegesztési füstöt illetve egyéb gázokat, mint például kipufogó gázt is közömbösíthetünk, ezért szerelőműhelyekben kiválóan alkalmazható. Ezek az egységek extra szűrővel felszereltek.

Robbanás biztos ATEX kivitelben is elérhető speciális feladatok ellátására. Ebben az esetben a szívócső fémszálas erősítését az ehhez kialakított, a bemeneti csatlakozás peremén elhelyezkedő érintésvédelmet és a szikraképződést gátló csatlakozáshoz kell rögzíteni.

Ipari porszívó

Egyéb változatai a kifúvó csövek, amelyek automatizált rendszerek esetében, amik például egy doboz töltöttségi szintjét érzékelik, lefújják azt a szállítópályáról egy erre a célra rendszeresített gyűjtőtartályba.

További felhasználhatóságuk a teljesség igénye nélkül: vákuumcsomagolás, könyvkötészet, textilipar, műanyagipar (méretre vágás hulladékainak elszívása). Jellemzően gyógyszeripari, élelmiszeripari, gabonaipari alkalmazásuk elterjedt, de mint az a bevezető részben is olvasható minden egyéb ipari porszennyeződés semlegesítésére ajánlható.

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez
 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »