Menüpontok

Elektrosztatikus szűrőberendezések

Működési elv: A készülék elektromos erőteret hoz létre ezen vezetik keresztül a (kátrány, aszfaltköd, hideg füst,öntési füst, olajköd, emulziós köd, műanyagok füstje, nyomtató festék, gumi füst, főzési füst vagy köd, hegesztési füstök és oxidációs melléktermék füstjét), a porrészecskék illetve a levegővel kolloid elegyet alkotó olajcseppek, aeroszolok feltöltődnek, majd az ellenkező töltésű elektród felé vándorolnak és lerakódnak. A szilárd és folyékony részek kiválnak a gázáramból és az ionizátor mögött elhelyezett kollektorba (gyűjtőegységbe) kerülnek.

Felépítését tekintve: általában moduláris rendszerű, több hasonló egység is elhelyezhető egymás mellett vagy felett. A levegőáram, ami a leválasztásra szánt szubsztanciát hordozza először egy előszűrőn halad keresztül, ez kiszűri a durva szennyeződéseket ( > 2 µm ). Ezután a szeparátorba vagy más néven ionizátorba kerül és ott a fent leírt folyamatok játszódnak le (   0.6 µm és 3 µm közötti aeroszolok leválasztása ez F5-ös (EN 770) szűrőosztálynak felel meg ). Innen a már említett kollektorba jut ( < 0.8 µm méretű részecskéket összegyűjti. Ez F9-es (EN 779) szűrőosztálynak felel meg. További mechanikus szűrőbetétekkel is kiegészíthető  (H13-as szűrő osztály, HEPA szűrő), de mivel ez a berendezés magas leválasztási fokozatú ( 96-99% ), így az utolsó betét elhelyezése opcionális illetve elhanyagolható!

A HEPA szűrő kivételével az egységek tisztíthatóak és tisztítás után újra felhasználhatók. Ez környezetvédelmi szempontok alapján a legkedvezőbb megoldás. Az eltávolított szennyeződések felelős kezeléséről azonban gondoskodni kell!

Leválasztó formája szerint:

- csöves
- lemezes,

Gázáramoltatás iránya szerint:

- függőleges
- vízszintes

Feltöltés és leválasztás helye szerint:

- egy
- kétlépcsős

Tisztítás módja szerint:

- száraz
- nedves

A berendezés akár nano részecskék leválasztására is képes ( < 0.001 mm).
További előnyeit az alábbi táblázatban soroltuk fel:

elektrosztatikus szuroberendezesElektrosztatikus filterek

 • Alacsony működési és karbantartási költségek, a mechanikus leválasztók hatásfoka folyamatosan csökken, ahogy a szűrőbetétek telítődnek. A betétek cseréje elengedhetetlen. Az elektrosztatikus szűrő (továbbiakban ESP) kollektora ultrahangos tisztítás után ismét használható
 • A hatásfok tekintetében az ESP messze megelőzi a többi versenytársát 96-99%-os leválasztási hatásfokával
 • Alkalmas füstgázok, olajköd és egyéb mikro méretű diszperz rendszerek vagy kolloid részecskék leválasztására. A mechanikus leválasztók maximum 90 %-ban tudják ezt a feladatot ellátni és HEPA szűrőre van szükségük az 1µm méretű részecskék kiszűrésére.
 • Költség hatékony, mivel alacsony az áramfelvétele
 • Legjobb megoldás a munkahelyi és természetes környezet tisztántartására és megvédésére
 • Visszaforgatott légáram esetén a fűtés megtakarításban is szerepet játszik
 • Alacsony nyomáson is működtethető, ami kisebb teljesítményű ventilátor beszerelését teszi lehetővé és ezzel további energia megtakarítás érhető el
 • Nano részecske határig 96-99%-os elkülönítés
 • A szerviz idők hosszúak, az élettartalma hosszabb a hasonló feladatokat ellátó mechanikus szűrőkkel összehasonlítva. A filtereket (kollektor) átlagosan fél évente kell tisztítani, eldobni nem kell!
 • Könnyű karbantarthatóság
 • 2 év gyártói garancia a termékre
 • Moduláris rendszer, későbbiekben bővíthető
 • Négy lépcsős szűrést valósít meg, a durvábbtól a finomabb részecskékig
 • Kiegészíthető további mechanikus betétekkel is, de ebben az esetben a betét finomságának figyelembe vételével nagyobb teljesítményű ventilátor alkalmazása ajánlott
 • Rozsdamentes porszórt kivitel, ami öt különböző színben rendelhető

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »