Menüpontok

Pulse-Jet rendszer felújítása

Hazánk egyik legnagyobb takarmányokat előállító üzeme azzal a kéréssel keresett meg bennünket, hogy a vitamin és nyomelem adagoló rendszer szállítórendszerének ciklonjaiban, a régi elavult és részben működésképtelen elemeket cseréljük le egy modernebb technológiára.

 

Új berendezésRégi, üzemen kívüli berendezésA felmérés során találtunk egy hasonló, üzemen kívüli berendezést, amit felhasználtunk és újra festettünk. A régi lepuffogtató rendszert eltávolítottuk és helyére újat építtetünk be. A felújításra azért volt szükség, mert a 40 éves alkatrészekhez már nem gyártanak pótalkatrészeket.
A ciklononkénti nyolc porleválasztó zsák az elégtelen tisztítás miatt gyakran eltömődött és cseréjükre kéthetente szükség volt. A zsákszakadások feltelítették a tisztateret, így a ventilátor is porterhelést kapott. Ezen hibák kiküszöbölésére kaptunk felkérést. A projekt során eltávolítottuk a korábbi levegőrendszert valamint az elektromos betápot. A nyolc zsák tisztítására egyenként mágnes-szelepeket integráltunk egy puffer tartályra, ezt 6 Bar nyomású üzemi levegővel tápláltuk meg. A szolenoid szelepek vezérlését egy központi elosztóra csatlakoztattuk, ami szekvenciális váltójának köszönhetően valósítja meg a szelepek időleges nyitását. Szabályozható továbbá az utótisztítás gyakorisága, valamint a szelepet nyitvatartási ideje. Utóbbira, azért van szükség, mert nyitott szelepnél a puffer tartály nem képes újratölteni, a szonális energia, így egyre gyengébb hatásfokú. Meghatározandó, általában kísérleti jelleggel, a szelepek nyitásának egymás utáni ideje, valamint a nyitva tartás hossza. E kettő érték együttesen határozza meg a tisztítás gyakoriságát, ha a puffer tartály, két szelep nyitása közt teljesen feltöltődik, akkor a beállítások megfelelőek. A munkát nehezítette, hogy a ciklon teteje és a tető között csak 15 cm hely volt, a ciklonok a létesítmény negyedik emeletére lettek telepítve, ezért csak kézi emelőeszközöket használhattunk kisebb-nagyobb sikerrel.
A levegő utánpótlás tisztaságáról egy a rendszerbe épített olajleválasztó reduktor gondoskodik, amely a szükséges 5.5-6.5 Bar közötti értékre 6 Bar-ra lett beállítva, így a kompresszorból érkező levegő nem tudja elszennyezni a szelepekben található membránokat és adott nyomásértéken üzemelhet a berendezés.

 

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

 

Letölthető katalógus

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében az alábbi pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »