Menüpontok

Ipari olajköd leválasztó berendezések

Az ipari folyamatok, az ipari megmunkálások nagy részénél a különböző olajok és emulziók használata miatt gyakran alakulhat ki olajköd, amely alatt a levegőben lebegő apró olajcseppek, vagy vegyesen olaj és vízcseppek halmazát értjük.

Az iparban általánosan alkalmazott fémmegmunkálási technológiák esetében a nagy sebességgel forgó megmunkálószerszámok egyrészt felmelegítik, elpárologtatják a hűtőközeget, másrészt a nagy sebességű szerszámok maguk is porlasztják a hűtőfolyadékot, aminek hatására majdnem minden esetben olajköd alakul ki, amely a környezetbe vagy a munkahely levegőjébe kerülve komoly egészségügyi és környezeti veszélyeket hordoz.

Az olajköd a szembe kerülve kötőhártyagyulladást okozhat, belélegezve azonban még komolyabb betegségek okozója lehet, az olajköd akár tüdőbetegséget, rákot is okozhat, de komoly bőrbetegségek kialakulását is elősegíti.

Az Indufil által forgalmazott olajköd leválasztó berendezésekkel a teljesítmény, illetve légmennyiség igények széles skálája lefedhető (2 - 56,000 m³/h), legyen szó közvetlenül a megmunkáló géphez telepített helyi elszívó rendszerről, vagy központi elszívásról.

A megfelelő olajköd leválasztó kiválasztása komolyabb előkészítést igényel, hiszen a hatékony és gazdaságos olajködleválasztás számos paraméter eredője. Már az olajköd, az emulziós köd hatékony elragadásához több tényezőt kell figyelembe kell venni, úgymint a ködöt alkotó hűtőközeg típusa, viszkozitása, mennyisége, a megmunkálás paraméterei, a munkaterület fizikai méretei, a megmunkálás intenzitása, stb.

A különböző típusú olajköd leválasztókban az olajköd leválasztása történhet a hagyományos szűrési elveknek megfelelően, ahol a szűrőfelületre érkező olajcseppek a felületi feszültség elve alapján folyamatosan egyesülnek, és amikor elérik azt a nagyságot, hogy a gravitáció mértéke már nagyobb lesz mint a szűrőfelülethez tapadó erő és a ventilátor szívóereje együttesen, akkor az olajcseppek gyűjtőtartályba jutnak. De választhatóak elektrosztatikus elven működő leválasztó/szűrő egységek az olajköd leválasztásához.

 

Olajköd leválasztók termékjellemzők:

Kapacitás: 2 - 56,000 m³/h
Leválasztási hatékonyság: 96-  99 %


Főbb felhasználási terület:

» fémmegmunkálás
» gépipar

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »