Menüpontok

Gázmosó berendezés telepítése

Cégünket egy vörös és sárgaréz termékek előállításával foglalkozó cég kereste meg, ahol ezeket a termékeket egy úgynevezett rázó-mosó berendezéssel, savak és lúgok hozzáadásával zsírtalanítják. A rázó-mosó berendezések mosóprogramokat használnak a lúgot és a savat különböző mértékben adagolják, ezért a párolgó közeg kémhatása nehezen határozható meg.

 

A berendezésnek nincs önálló sav-lúg leválasztó egysége, így ezeket egy gerinccsatornára fűzve ventilátor segítségével egy úgynevezett gázmosó berendezésbe szállítva ártalmatlaníthatjuk.

 

A gázmosó berendezést egy nagyméretű toronynak lehet elképzelni, ebbe a toronyba jut a szennyezett levegő, amelyet vegyszeradagolással semlegesít a berendezés, egy erre a célra kifejlesztett „zuhany” segítségével. A berendezés teljesen automatikus, a beérkező anyag kémhatását egy pH mérő ellenőrzi és állítja be a hozzáadott sók mennyiségét. Amennyiben a berendezésben a sótartalom megemelkedik, az erre a célra telepített vezetőképesség mérő mikro és milli Siemensben jelzi ennek változásait és, ha szükséges az értékek alapján beavatkozik az üzemeltetésbe. Ebben az esetben a mosó által használt vizet regenerálja, a felesleges mennyiséget a vízkezelő hálózatba továbbítja. Ezt a tevékenységét hetente egyszer a vezetőképesség mérő értékeitől függetlenül is elvégzi.

A csővezetékkel ellátott rezgő-mosó berendezések savas és lúgos melléktermékei a továbbiakban nem szennyezik a munkakörnyezetet, így a dolgozó létminősége javult. A korábban terjedő enyhén savas levegő a légutakat irritálta a szájat és a légcsatornát kiszárította.
A rendszer megépítésével ez a környezeti ártalom megszűnt, a mosótorony nyomóágán mért emissziós értékek megfelelnek a környezeti hatóságok által megkövetelt értékeknek.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »