Menüpontok

Robbanás biztos szűrőegység

Gyártó és kivitelező mérnöki iroda felkérésére egy aroma gyártó cég gyártó csarnokába szállítottunk ATEX direktívának megfelelő berendezést.

 

A szűrőegység szűrőelemei 100 °C fokos üzemi hőméréskletnek és legmagasabb 185 °C fokos levegő hőmérsékletnek kell ellenállnia tartósan. A térfogatáram 5.500 m³/h, a berendezés belső tere 35 kPa nyomásra lett megtervezve, az esetlegesen megnövekedő nyomás, belső robbanás esetén, egy 15 kPa-on hasadó panel és egy lángzár vezeti el, így a robbanás energiája irányítható, a berendezés nem nyílik szét és a robbanást nem követik további explozíciók. A belső tér D20. A szűrő tehermentesítését végző Jet-pulse rendszer szekvencia váltója zónán kívül helyezkedik el.

 

Ez a szűrőegység egy komplex dehidratáló berendezés része. A megrendelő bármilyen folyékony emulzióból képes aromákat előállítani a víztelenítő berendezés alkalmazásával. Az állandó magas hőmérséklet elpárologtatja a vizet, a visszamaradt anyagokhoz maltodextrint, egyfajta cukrot adagolnak, ami meghatározott por-levegő arány esetén robbanó képes elegyet alkot a fennmaradó szilárd anyagokkal. A kitárolás során a nyomás alatti tartályokban felszabaduló port szűrjük, ennek kalkulált mennyisége 0,3 g/m³, ami 5.500 m³/h-val felszorozva óránként 1,65 kg porterhelés leválasztását jelenti. Napi szinten, több műszak esetén 10 kg feletti porterhelést jelent 8 órában.
A szűrőegység hőszigetelt, gyűjtőegysége fűthető. Ezzel a közel 3m x 2m x 3m-es berendezéssel egy korábbi gyártó, hasonló feladatra kialakított berendezését váltottuk ki, ami 4m x 3m x 8m méretű volt. A modern anyagoknak köszönhetően 5-ször kisebb kivitelben tudtunk megvalósítani az ajánlatnak megfelelő berendezést.

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »