Menüpontok

Porleválasztó szűrő ciklonok

Az ipar különböző területein a megmunkálás vagy szállítás során keletkező szálló por leválasztására alkalmas berendezések. Ezek jellemzően fém, üveg, kő csiszolatporok, fa vagy papíripari rostok, gabonaipari vagy egyéb üzletágak őrleményeinek frakciói, keverés, szállítás, öntés, hegesztés, egyéb megmunkálás melléktermékei. A szennyeződések méretüket tekintve néhány mikrométertől a milliméteres nagyságig változnak, általában nem homogén elegyek. A 10 µm-nél nagyobb szemcsenagyságú részecskék pár óra alatt gravitációs ülepedéssel kiválnak a levegőből. A szálló por azonban rengeteg egészségügyi kockázatot rejt magában, nem beszélve a gépekre ülepedő azok mozgó alkatrészeit eltömítő szemcse felhalmozódásról. Ártalmatlanításukról tehát gondoskodni kell.

A feladat megoldására legalkalmasabb eszközök a porleválasztók. Ezek lehetnek szigetüzemű berendezések, amelyek általában mobil kivitelűek és a szennyező forrás közelében vannak elhelyezve illetve központi elszívó berendezések, amelyek a technológiai elszívást valósítják meg egy erre a célra kialakított csőrendszer közbeiktatásával. Utóbbi esetben több munkaállomás is rendszerbe illeszthető.

Alapvető felépítésük hasonló, a ciklonok körátmérőjű alul kúpos kiképzésű tartályok, amelyekbe a szennyezett levegőáram tangenciálisan érkezik be, a centrifugális erő különválasztja a levegőáramot a szilárd alkotóktól, majd azok a gyűjtőtérben leülepednek. Nagyobb mennyiség illetve egyenetlen frakció méretek tisztítását, szűrését multiciklonokkal (több ciklon egy légáramra telepítése) vagy ciklonfilterekkel oldják meg.

Cégünk az ipari minden területére forgalmaz akár egyedi felhasználásra szánt magas leválasztási fokú ciklonokat és ciklonfiltereket, zsákos, patronos és szűrőpaplanos kivitelben is.

A szigetüzemű berendezések minden esetben integrált ventilátorral vannak kiegészítve. Kezelésük egyszerű, flexibilis elszívó karral felszerelhetőek. A központi rendszerekhez a kívánt légáramnak megfelelő ventilátor külön rendelhető cégünknél akár ATEX-es kivitelben is.

Az ATEX-es kialakítás, olyan anyagok felhasználását illetve technikai megoldások sokféleségét tartalmazza, amelyek megakadályozzák vagy semlegesítik az esetleges porrobbanások kialakulását a robbanáskor fellépő energia irányításával és a szikraképződés kiküszöbölésével.

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »