Menüpontok

Keretes szűrőprések

Felhasználási területeit tekintve megoldást nyújt az ivóvíz iszaptalanításban, a szennyvíziszapok dehidratálásában, az olaj és gázipari tisztítóvizek újrafelhasználásában, de alkalmazható mezőgazdasági célokra is, ahol nagy folyadéktartalmú termények préselését valósíthatja meg. Egyéb felhasználási területek a teljesség igénye nélkül :kerámiaipar, festékipar, vegyipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar, fémmegmunkálás és környezetvédelem. Méreteit tekintve nagy változatosságot mutat, ezalatt a prés lemezek nagysága és száma értendő, ez általában a feladat specifikussága miatt egyedi. Három fajtájuk létezik: kamrás, keretes, membrános.

Keretes szűrőprés

A szűrőprés a szilárdrészecske és folyadék elválasztás egyik leghatékonyabb rendszerének tekinthető, mivel egyszerű a telepítése, könnyen használható és kezelhető. Kialakítását tekintve lehet manuális, félautomata és automata.

A gép egy polipropilén lemezből álló szűrőcsoportból tevődik össze, melyet két oldalról nyomás alá helyeznek, ezeket egy hidraulikus tápegység mozgatja. A keretrendszerben váltakozva helyezkednek el a lyukas és teli PP lemezek, valamint a szűrőkendők. Utóbbiak többféle elemi szálból szőtt textíliák: poliamid, polipropilén, poliészter, PVC és különböző fonal típusok (monofilament, multifilament) ezeket a szűrési körülményeknek megfelelően választhatjuk ki. Például a lepényleválás, hatékonyság, kopásállóság stb. A szélsőséges PH érték, esetenként extrém hőfokkal társulhat, melynek megoldására különböző hőállóságú szűrőszöveteket (PES, PA, PP, NX) használnak.

A lemezeken a folyadékok áthaladhatnak, a szilárd részecskék a szűrőkendőn fennmaradnak. A prés lemezek homorúak és üregekkel rendelkeznek, ezeket tölti ki a zagyszivattyú által szállított iszap illetve a leválasztandó szubsztancia. Az összes fent említett kamrát betöltik, a folyadék a prés lemezek mentén lecsorog vagy cseppmentes változatnál felfogásra kerül ezután a szűrőcsoportot szétnyitják és a dehidratált iszappogácsák kihullanak az alatta elhelyezett konténerbe vagy zagymedencébe.

A szűrőprés modern "tiszta" technológia, amely számos előnnyel jár:

A megszárított szűrletnek a szállítási és ártalmatlanítás költségei alacsonyabbak, mint a folyékonyé és könnyebben kezelhetőek, kedvező minősítés esetén mezőgazdasági célokra újrahasznosítható, illetve a magas szerves anyag tartalommal rendelkező iszapokból biogáz is előállítható. A szűrőpréssel rendelkező vállalatok képesek visszanyerni a termelési folyamat során felhasznált vizet, ezt megfelelő kezelés után visszaforgathatják a rendszerbe. A cseppmentes konstrukció környezetbarát működést garantál. Nagy teherbírású hidraulikus rendszer, amely sűrített levegős nyomásnövelő szivattyúval is kombinálható, ezzel és a préslemezek méretének növelésével a dehidratálandó anyag mennyisége exponenciálisan növelhető.

A prés szűrő berendezések könnyen kezelhetőek és karbantarthatóak. A szűrőprés különböző konfigurációkban működtethető egyik lehetőség például a szuszpendáló keverővel történő egyesítése. Öntisztító rendszerrel is felszerelhető.

Kérjen árajánlatot, információt!

Melyik termékünk, szolgáltatásunk után érdeklődik?

Az Ön adatai:

Üzenet szövege:

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »