Menüpontok

Szűrő elemek - szűréstechnika

Az Indufil Szűréstechnika kínálatában az ipar számos területére, az ipari szűréstechnika elvárásainak megfelelően széles méret és hatékonyság tartományban kínálunk szűrő elemeket, szűrőanyagokat, szűrő médiákat akár konfekcionálatlanul, akár a konkrét szűrőberendezés igényeihez előkészítve. Kínálatunkban a hazai gyártású szűrőelemek mellett Európa és a tengerentúl szűrőanyag, szűrőelem gyártóinak széles palettája is elérhető.
 

Centrifugazsákok, szűrőzsákok, OCTOPUS szűrő zsákok

Centrifugazsákok, szűrőzsákok, OCTOPUS szűrő zsákok

Egyedi technológiánknak köszönhetően kivétel nélkül minden típusú szűrőberendezésre gyártunk méretpontos, zsákos, önürítős, végtelenített kivitelű centifugazsákokat, szűrőlapokat. A felhasznált anyagok a legmodernebb, erre a célra kifejlesztett mono és multifilament szűrőszövetek, illetve ezek megfelelő kombinációja, amely a legkedvezőbb árú és minőségű konfekcionált végterméket eredményezi.

Cégünk egyik ”csúcsterméke” a fluidágyas szárítóberendezésekben használatos antisztatikus szövetből készülő octopus szűrőzsák, mely magas hozzáadott konfekcionálási értékkel, szinte művészi varrással készül, speciális szövetből.

» bővebben a centrifuga és octopus szűrőzsákokról


Emulzió szűrőpapírok - vliesEmulzió szűrőpapírok - vliesek

Megmunkáló szerszámgépek, hűtőemulzióinak szűrésére  a legelterjedtebb megoldás az úgynevezett szalagszűrők, emulzió szűrőpapírok használata, ahol szűrőanyagként különböző finomságú és alapanyagú vlieseket alkalmaznak.
Raktárról különbőző felületsúlyban, különböző szűrőanyagból készült szűrőpapírválasztékkal várjuk kedves partnereinket.

» bővebben az emulzió szűrőpapírokról

 

Fém szűrőgyertyák folyadékszűréshez

Fém szűrőgyertyák folyadékszűréshez

Számtalan  iparágban, de főleg az autó és olajiparban  a magas nyomás, a hőmérséklet, az agresszív kémiai környezet miatt rozsdamentes fém szűrőelemeket használnak. A fém szűrőgyertyák széles szűrési finomságban gyárthatóak, alkalmasak különböző folyadékok tisztítására, alacsony viszkozitású folyadékok, akár savak, lúgok szűrésére is. 

A masszív, rozsdamentes acél kivitelnek köszönhetően a szűrő magas nyomáson is kiválóan alkalmazható, emellett jól ellenáll a szűrendő közegek korrodáló és a nagy sebességgel haladó lebegő részecskék erodáló hatásának.

» bővebben a fém szűrőgyertyákról


Fémkeretes panelszűrők

Fémkeretes panelszűrők

A fémkeretes, vagy keretes panelszűrők elsődleges alkalmazási területe a légtechnikán belül a levegőszűrés, zsírleválasztás és az olajköd leválasztás.
A fémkeretes panelszűrők felépítése viszonylag egyszerű: egy szabványos, vagy egyedi méretű fémkereteben, keretben a szűrési feladatra optimalizált szűrő média, szűrőanyag végzi a levegő szűrését. A szabványos méretben készült keretek lehetővé teszik a keretes szűrők problémamentes és  egyszerű alkalmazását a különböző légtechnikai berendezésekben.

» bővebben a fémkeretes panelszűrőkről


Festékköd leválasztó paplan - Paint stop

Festékköd leválasztó paplan

A tekercsben, vagy lapokban elérhető szűrőpaplanok egyik speciális szegmense a felületkezelő üzemekben szinte kötelező jelleggel alkalmazott festékköd szűrő paplanok, amelyek a különböző szűrőberendezések aktiv elemeként a festékköd eltávolításáért felelősek.

A szűrőpaplan leválasztja a levegőből a festékködöt védve a légcsatornákat, ventilátorokat, motorokat és természetesen a környezetet, a dolgozók egészségét a különböző festék lerakódásoktól, károsítástól.

» bővebben a festékköd leválasztó paplanokról


Folyadékszűrő zsákok, szitazsákokFolyadékszűrő zsákok, szitazsákok

Ami száraz technológiáknál a porleválasztás, folyadékok esetében a szilárd anyag kiválasztása, a szilárd fázis folyadékfázistól történő elválasztása, amely szűrési feladat esetében a legelterjedtebb megoldás az úgynevezett zsákos szűrés, vagy szitazsákok alkalmazása.

A piacon létező, az iparban alkalmazott összes zsákos szűrőházba kínáljuk szűrőbetéteinket 0,2 mikronos szűrési finomságtól indulóan az 1000 micron szűrési finomságig.

» bővebben a folyadékszűrő zsákokról, szitazsákokról

 

Gázturbina szűrők

Gázturbina szűrők

Az ipar különböző területein alkalmazott gázturbinás erőművek hatalmas mennyiségű és prémium minőségű technológiai levegőt igényelnek működésük közben, ahol a prémium minőség elsősorban szűrt levegőt jelent. A kifogástalan minőségű ipari levegő előállításához általában többfokozatú légkezelő berendezéseket használnak egymás után kötött szűrőegységekkel, gondosan kiválasztott gázturbina szűrőkkel.

Az Indufil szűréstechnika kínálatában szerepel az összes típusú - Din, Twist Lock, FARR, Puls Star, AAF Pulse Star, stb.  - és méretű gázturbinákhoz alkalmas szűrőelem az előszűrő fokozatoktól a legfinomabb, legjobb minőséget kínáló H11(H12) szűrőpanelekig bezárólag.

» bővebben a gázturbina szűrőkről


HT szűrőHT szűrők, magas hőmérsékletű szűrők

A HT szűrők, a magas hőmérsékletű kemence szűrők speciálisan az autóipari festőüzemek szűrőelemei, ahol a magas szűréstechnikai fokot kínáló magas hőállóságú, úgynevezett HT szűrők általában a felületkezelési folyamat végén lévő beégető kemencék légtechnikai  finomszűrőiként biztosítják a felületkezelésnél szükséges tiszta, pormentes levegőt. De a fenti alkalmazás mellett a magas hőmérsékletű szűrőket megtaláljuk még a mikroelektronika, gyógyszeripar, élelmiszeripar, szárító és sütőberendezéseinél, a magas hőmérsékletű ipari hőlégbefúvó rendszereknél.

» bővebben a magas hőmérsékletű szűrőkről


Ipari porzsákok

Ipari porzsákok

Az egyik az ipari szűrés területén legszélesebb körben elterjedt technológia az ipari porleválasztás, a porszűrés. Számtalan iparágban a faipartól a cukoriparon át az elektronikai iparig találkozhatunk különböző méretű és kialakítású porleválasztókkal, amely a gyártási folyamatoknál keletkező poros levegő, gázok megszűrésével akadályozzá meg, hogy azok a szabad környezeti levegőbe jussanak, illetve a dolgozókra a magas porkoncentráció által egészségügyi veszélyt jelenthessenek.

» bővebben az ipari porzsákokról


Kerámia membrán szűrőKerámia membrán szűrők

A kerámia membrán szűrők az ipari folyadékszűrés, a vízszűrés területén ott is jó hatásfokkal működnek, ahol a polymermembrán technológia már nem képes hatékonyan teljesíteni. A majdnem tiszta aluminiumoxidból készülő kerámia membrán szűrők jó szűrésstabilitással rendelkeznek, jól ellenállnak a lúgos, vagy savas környezetnek. A szűrők könnyen tisztíthatóak és kevés törődést, gondozást igényelnek működésük során.

» bővebben a kerámia membrán szűrőkről


Kompakt cellás szűrőkKompakt cellás szűrők, aktív szenes szűrők

A kompakt szűrőket általában nagyobb teljesítményű szellőző rendszerekben közepes vagy finom szűrőként a finom por és kisebb részecskék leválasztására alkalmazzák előszerettel.

A kompakt szűrők tiszta és kondicionált levegőt biztosítanak irodaházakban, üzemcsarnokokban, repülőtereken, könyvtárakban, múzeumokban, laboratóriumokban, kórházakban és egészségügyi létesítményekben és az élet számos területén.

» bővebben a kompakt, cellás, aktív szenes szűrőkról


Préskendők présekhez, szűrőszalagok

Préskendők, szűrőszalagok

A professzionálisan konfekcionált szűrőruhákat, préskendőket minden standard és egyedi méretben készítjük felár nélkül. A lézer-szabászgépen 2 méter szélességben tudunk szűrőszövetet kivágni, mely a legnagyobb méretű szűrőprések tábláira  is megfelel.

A préskendők mellett nagy teherbírású, speciális szövésű  és konfekcióval készített szűrőszalagokat is kínálunk vevőinknek, amelyek PP vagy PES monofilament Double-layer szűrőszövetek felhasználásával, bármilyen méretben rendelkezésre állnak.

» bővebben a préskendőkről, szűrőszalagokról

Sűrített levegő szűrő


Sűrített levegő szűrők, szűrőbetétek, házak

A sűritett levegőt ígénylő ipari folyamatokhoz a sűrített levegőt kompresszorok állítják elő és általában sűrítettlevegő hálózatokon keresztül jut el az adott megmunkálóeszközhöz, levegő felhasználóhoz.

A sűrített levegő szűrők kiválasztásánál a legfontosabb paraméterek a kapacitás(m³/h), a max. üzemi nyomás(bar) és a szűrő csatlakozásának típusa, amelyek alapvetően határozzák meg a felhasználhatóságot.

» bővebben a sűrített levegő szűrőkról


Szűrőgyertyák folyadék szűrésre

Szűrőgyertya folyadék szűrésre

Az ipar, a feldolgozóipar számos szűrési feladatánál különböző szűrőgyertyákkal oldják meg a felmerülő folyadékok illetve gázok szűrését, amely esetekben különböző szűrőgyertya betétek állnak rendelkezésre a szűrendő anyag fajtája, hőmérséklete és a kívánt szűrési teljesítmény függvényében.

Kínálatunkban különböző méretekben 1 1/4 colltól a 40 coll átmérőig, spunbond - sodorva hurkolt- és meltblown - olvasztással rögzített- technológiával gyártott szűrőgyertyák érhetőek el, akár membrán szűrés technológiával is.

» bővebben a szűrőgyertyákról


Szűrő panelek

Szűrő panel

A különböző ipari porleválasztó egységek, porleválasztó berendezések az egyszerű kezelhetőség, praktikusság okán is az adott berendezés szűrőházába illeszkedő szűrőbetéteket alkalmaznak. A külöböző, esetenként termékspecifikus szűrő panelek a "szabványos" kialakításuknak köszönhetően könnyedén cserélhetőek.

A szűrő panelek legfontosabb tulajdonságai a fizikai méretek, az adott szűrőegységgel való kompatibilitás és a szűrő panel leválasztási tulajdonságai.

» bővebben a szűrő panelekről


Szűrő patronok

Szűrő patron

A modern porleválasztók, kisebb helyigényű plisszirozott felületű szűrőpatronokat használnak a szűrési feladatok egyszerű, de hatékony ellátása érdekében. A szűrő patronok alkalmazása problémamentes, cseréje a számos bejáratott rögzítési módnak köszönhetően egyszerű.

A szűrő patronok legfontosabb paramétere az átmérője és a hossza, hiszen a szűrő patron csak akkor látja el maradéktalanul a funkcióját, ha pontosan illeszkedik a porleválasztó egységbe. Szűrőpatronokat széles méretkategóriában gyártanak a szűrőgyártók, szűrőpatronok a 100 - 660 mm átmérővel 2000 mm hosszúságig érhetőek el.

» bővebben a szűrő patronokról


Táskás szűrőTáskás szűrők és EX protect szűrők

A táskás szűrők a légszűrésben, a légkezelőgépekben a szennyezett levegő elő-, közép-, és végszűrését végzik, a táskás szűrő kivitelétől, az alkalmazott szűrőanyag fajtájától függően.

A táskás, vagy más néven zsebes szűrők keretanyaga általában műanyag, vagy horganyzott vaslemez, a keret vastagsága 25 mm. A szűrőanyag szintetikus szál/PES vagy kombinált PP PES. A táskás szűrők mind durva porra, mind finom porra biztosítanak megoldást, de akár tisztatér szűrők előszűrőjeként is jól alkalmazhatóak.

» bővebben a táskás és EX protect szűrőkről


Tisztatér szűrőTisztatér szűrők, HEPA, ULPA szűrők

A tisztatér szűrők, közismertebb nevükön HEPA szűrők, mint az a nevükből is következik különlegesen magas tisztaságú levegős környezet előírásait képesek teljesíteni, ami a szűrt levegeő minőségét illeti. A HEPA szűrőket azokon a területeken használjuk ahol a levegőből már nem csak a port és a durva szemcséket akarjuk kiszűrni, hanem a polleneket, finomszemcséket is.

A szűrőanyag finomságától függően a baktériumokat, mikroszemcséket ( 0,4 mikron ) is magában tartja a szűrő, így steril helységek levegőbefúvásánál is biztonsággal alkalmazható ez a szűrőmegoldás. 

» bővebben a tisztatér - HEPA, ULPA - szűrőkről

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, kollégáink hamarosan visszahívják önt!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Letölthető anyagok

Szűréstechnikai termékeink, szűrőink, szűrőmegoldásaink, kapcsolódó szolgáltatásaink tekintetében több word és pdf formátumú prospektus, katalógus, szakmai információ tölthető le oldalunkról.

Indufil általános prospektus

Angol nyelvű általános prospektus, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Indufil általános prospektus

Magyar nyelvű prospektusunk, a cég adatain túl a főbb szűréstechnikai termékcsoportokat tartalmazza.

Letöltöm »

Hogyan talál hozzánk?

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez
 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »