Menüpontok

Ipari szennyvíz szűrés

Feladatként kaptuk, lakkok és oldószeres festékek leválasztó helyiségeiben elhelyezett vizes filterek szűrővízének, olyan megengedett határértékre történő szűrését, ami már a tisztított mosófolyadék csatornába ereszthetőségét eredményezi.

 

A megvalósítás több lépcsőből állt. Először mintát vettünk a szűrővízből, ezt a mintát három, független labor vizsgálta. Az eredmények összegzése után Pilot tesztet végeztünk, ahol már az elképzelt berendezés szűrőanyagával vagyis zeolit mikro őrleménnyel végeztünk ülepedési, gravitációs kísérleteket. A különböző fázisokat, amik időben elkülöníthetőek voltak, újra laborvizsgálatnak vetettük alá. Az eredmények igazolták a kísérleti berendezés hatékonyságát. Ezután indult el a nagy munka. A megrendelő egy kompakt rendszert szeretett volna, ezért konténerbe szerelhető szűrőház mellett döntöttek, melyben a folyamatokat monitoron követhetik és automatikusan vezérelhető minden eleme, kivéve az iszapvonal vége, ahol a keretes prés töltése, nyitása és zárása, valamint a préslapok tisztítása manuális feladat.
A megvalósításhoz partner cégeket is be kellett vonnunk, így a műanyag tartályok és műanyag idomok gyártását nagykanizsai, a vízmű egyeztetéseket független mérnök, az összeszerelést szerencsi partnerünk végezte. A komplex megvalósítás során, megújult a fogadófelület is, új alapot és beton kármentesítőt kapott, aminek az elfolyó ága a regenerálandó szennyvíz gyűjtőbe lett visszavezetve. Heti 8m3 szennyvizet eddig IBC tartályokban szállítattak el a kármentesítő aknából, amiből most a szűrőrendszer dolgozik. A nagymennyiségű veszélyes hulladéknak minősített vizet egy erre szakosodott szállító nagy haszonnal elszállította. A jelenlegi helyzetben, a nagymennyiségű szennyvíz helyett csak az iszapvonal végén kipréselt iszappogácsákat kell összegyűjteni és elszállítatni, ennek azonban mind a tömege, mind a térfogata jelentősen kevesebb, ezért a beruházás idővel a szállítási díjak csökkenése okán megtérülő lesz.
A konténerben egy zártrendszerű szennyvízkezelő lett beépítve, ahol a szennyvíz több lépcsőben kerül szűrésre, levegőztetésre és iszaptalanításra. A folyamatok érintőképes és manuális beavatkozást is lehetővé tesznek. A számítógép a szenzorok értékei alapján figyeli a szinteket és vezérli a szivattyúkat és vegyszeradagolókat. A vízmű befogadó nyilatkozata során próbaüzemet ír elő, a berendezés üzembe helyezését ehhez a feltételhez kötik, addig tehát a szűrt víz nem bocsátható közüzemi csatornába, amíg nem bizonyosodtak meg róla, hogy a Pilot által méretezett berendezésünk tartani tudja az adekvát határértékeket.

A projekt során egy eddig erre a célra fel nem használt szűrőanyagot a zeolitot használtuk, az ivóvíz szűrésre már alkalmazott technológiát ültettünk át festék maradványok és oldószerek leválasztására.

 

 

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »