Menüpontok

Szűrőprés kendők gyártása, présszűrés

Az ipari folyamatok, a folyadékszűrés területén számos esetben alkalmaznak szűrőpréseket, ahol szűrendő anyag fizikai hatás, présnyomás hatására engedi el a vizet, a folyadékfázist. A szűrőprések egyik legismertebb alkalmazási területe az iszapprések széles csoportja, ahol a különböző, de általában víztartalmú iszapok, szennyvíziszapok víztelenítése történik meg.

 

Az eljárásnál a rendszerbe betáplált vizes iszap általában 50-60%-os víztartalmú. A berendezés működési elvéből következően a nedves iszap rudazaton elcsúsztatható szűrőkazettákba kerül, amely szűrőanyaggal, szűrőszövettel bélelt. A szűrési ciklusban a szűrőkazetták nagy nyomással, 10-20 bar nyomással összenyomásra kerülnek, a szűrt víz a gyűjtőcsatornákon keresztül elvezetésre kerül, az ürítési fázisban pedig utána a fennmaradó iszaplepények kihullanak a gépből.

Ezen eljárás értelemszerűen szakaszos üzemben működtethető, relatív hosszú a ciklusidő és viszonylag alacsony szűrési teljesítmény célozható meg az eljárással. Ugyanezen célból kerültek kifejlesztésre a szalagszűrőprések, amelyek nem szakaszos üzeműek, folyamatos működtetésűek és szűrő szalagok segítségével több fizikai hatás kombinálásával - gravitációs eljárás, vákuum eljárás, préselés - történik meg a víztelenítés.

szűrő prés

Az itt alkalmazott prések - keretes, vagy kamrás présberendezések - esetében a szűrőanyag, az egyes kamrákban dolgozó textil alapú szűrőruha, a szűrőprés kendő, vagy szűrőszalag. A szűrőprés kendő kialakítása, konfekcionálása értelem szerűen a prés. a préslap geometriai tulajdonságainak megfelelően történik.

A préskendő alapanyaga általában strapabíró szőtt ipari textilia, alkalmas szövet típusok:

  • poliészter
  • polipropilén
  • poliamid
  • pamut
  • stb.

A préskendőknél alkalmazott textilek esetében meghatárózó a szálszerkezet (mono vagy multiifilament), területi sűrűség, négyzetméter súly, szövési minta, felületi kialakítás.

Az egyes szűrőprés kendő, vagy szalag alapanyagok más-más szűrési paraméterek között teljesítenek jól, a legfontosabb figyelmbe veendő szempontok az alábbiak:

  • a szűrendő zagy legmagasabb hőmérséklete
  • a szűrés közben fellépő legnagyobb nyomás
  • fizikai hatások, erőhatások, a szűrendő massza koptató hatása
  • a zagy kémiai tulajdonságai

szűrőprés kendőA szűrőprés kendők gyártásánál fontos, hogy a körülményekhez igazodó kellékek kerüljenek beépítésre. A megfelelő tömítettséghez számos esetben szükség van tömítések alkalmazására, a szűrőruha felrögzítéséhez rozsdamentes acél, vagy galvanizált acél karikák kerülnek beépítésre, de még a használt varrócérna tulajdonságaira is figyelni kell, hogy a szövettel legalább azonos tulajdonságokkal rendelkezzen.

A szűrőprés kendő elkészítése egyébiránt hasonló a ruházati szabászati tevékenységekhez, először szabásminta készül a rendelkezésre álló préskendő, vagy a présberendezés méretei alapján, majd a szabásminta alapján jöhet a szűrőszövet szabása, méretkialakítása. Természetesen ezek a folyamatok, ma már digitálisan történnek, így minden adat tárolásra kerül megkönnyítve az esetleges utángyártást. A textilanyag az él foszlásának elkerülése végett termikus eljárással kerül felszabásra, majd a folyamat végén jöhet a termék készre varrása, kellékezése.

További információk » Préskendők szűrőprésekhez, szűrőszalagok

Ez a hír másokat is érdekelhet! Oszd meg!

Szűrő elemek, berendezések

Kínálatunkban megtalálhatóak az ipari szűrési feladatoknál használt leggyakoribb szűrő elemek, kompakt szűrő cellák, modulok, szűrő médiák és a por-, olajködleválasztó berendezések.

Porleválasztás »

A porleválasztás széles palettája az egyszerűbb porzsákoktól a szűrő panelekig, szűrő patronokig.

Légszűrés »

A tiszta környezeti levegő alapkövetelmény: panelszűrők, kompakt szűrők, táskás szűrők és tisztatér szűrők is a kínálatban.

Folyadékszűrés »

A fém szűrőgyertyák, szűrőgyertyáktól a folyadékszűrő zsákokon át a kerámia menbránszűrőkig mindenre van megoldásunk.

Folyamatszűrés »

Számos ipari folyamat kötelező eleme a szűrés: szűrőmédiák, turbina szűrők, szűrőgyertyák, membrán szűrők.

Szűrőberendezések »

Ipari porleválasztó és olajköd leválasztó berendezések széles teljesítménytartományban.

Szolgáltatásaink

Szűréstechnológiai termékeink, ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések forgalmazása mellett az Indufil Kft. különböző szolgáltatásokkal, mérnöki/gazdasági tanácsadással, technológia tervezéssel és a komplett szűréstechnológia kivitelezéssel áll partnerei rendelkezésre.

Filtermanagement »

Partnereink számára a termelés igényehez szinkronizáltan raktározzuk a szükséges filtereket, kellékeket és ütemezetten, vagy just in time szállítjuk. A pontos filter logisztika mellett a felmerülő karbantartási, minősítési és mérési feladatokat is elvégezzük.

Tervezés, kivitelezés »

Új szűréstechnológiai probléma? Mérnök kollégáink segítenek kiválasztani, majd megtervezni az igénykehez illeszkedő szűréstechnológiát, illetve igény szerint vállaljuk a kivitelezés lebonyolítását is rövid határidővel.

Hulladékkezelés »

Szakértő csapatunk sokéves tapasztalattal vállalja használt szűrőbetétek kiszerelését, gyűjtését, elszállítását, tisztítását vagy semlegesítését.

Érdeklik
a részletek?

Kedvező költségek, rugalmas-, gyors kiszolgálás, korrekt árak, szakértő segítség, megbízható szerviz, karbantartás!

Kérjen árajánlatot!

Tovább az ajánlatkéréshez
 

Kapcsolat

Szűréstechnika

Ipari, professzionális szűréstechnológiai megoldások ipari szűrők, szűrőbetétek, kellékanyagok, szűrőberendezések, mérnöki szolgáltatások, tanácsadás szakértőktől.

Tovább »